В монографії «Вода для чайних напоїв» наведено структуру та характеристику ринку функціональних напоїв в Україні та світі. Показано, що виробництво напоїв з чайної сировини – це перспективний напрямок його розвитку.

Вода для чайних напоїв: монографія (укр.) / О.О.Коваленко, Д.І. Вєтров. – Херсон: Грінь Д.С., 2014. -140 с. ISBN 978-617-7243-69-3.

Авторами  обґрунтовано групу розчинених речовин технологічної води, які чинять вплив на якість чайних напоїв та досліджено цей вплив. На основі виконаних досліджень сформульовані рекомендації щодо хімічного складу води, призначеної для виробництва напоїв з чайної сировини в закладах ресторанного господарства.

Також в монографії наведено результати досліджень ефективності  кондиціювання водопровідної води до рекомендованого складу за допомогою побутових фільтрів. Авторами обґрунтовано технологічну схему  і технологічні параметри, які дозволяють отримувати воду необхідної якості. Показано, що чайні напої на доочищеній воді мають більший вміст поліфенольних речовин, вітаміну С, кофеїну, а також володіють кращими органолептичними властивостями ніж напої, приготовлені на водопровідній воді без додаткового очищення.

Монографія  «Вода для чайних напоїв» може бути корисною для студентів, аспірантів і фахівців, які займаються питаннями підготовки води для виробництва напоїв в закладах ресторанного господарства.