Список наукових і навчально-методичних праць к.х.н., доцента Ляпіної О.В. за 2011-2016 роки
№ з/п |
Назва |
Характер роботи |
Вихідні дані |
Співавтори |
1 |
К вопросу повышения эффективности снижения содержания железа в воде |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей Всеукраїнської наук.-практ. конференції “Вода в харчовій промисловості”. – Одеса, 2011. – С. 55-56. |
Максименко А.Д. Дудник Ю.В. Понтус С.А. Шалыгин А.В. Тищенко В.Н. |
2 |
Електрофізичні характеристики тонкоплівкових структур зі спеціальними властивостями |
стаття
|
Фізика і хімія твердого тіла. – 2011. – т.12, №1. – С. 219-223. |
Береговая О.М. Подолян Р.А. |
3 |
Сучасні тенденції розвитку ринку та регламентації бутильованих питних вод |
стаття
|
Наукові праці ОНАХТ. – 2011. – т. 2, № 40. – С. 142-146. |
Стрикаленко Т.В. Зайцева Л.С. |
4 |
Современные эколого-гигиенические проблемы и задачи развития технологий водоподготовки на пищевых предприятиях |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей VII Міжн. наук.-практ. конференції “Проблеми харчових технологій і харчування. Сучасні виклики і перспективи розвитку”. – Донецьк – 2011 – Святогірськ. – С. 100-103. |
Стрикаленко Т.В. Береговая О.М. Патик Т.П. Тищенко В.Н. |
5 |
Обгрунтування необхідності зниження вмісту заліза у питний воді |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей III наук.-практ. конференції “Вода в харчовій промисловості”. – Одеса, 2012. – С. 137. |
Дуднік Ю.В. А.Ю. Іваськевич Загоровська І.С. А.С. Солтанова О.В. Шалигін |
6 |
Возможности бенчмаркинга для управления производством бутилированных вод |
стаття
|
Наукові праці ОНАХТ. – Одеса, 2012. – т.1, № 42. – С. 250-255. |
Стрікаленко Т.В. Базелева О.А. |
7 |
Рациональное использование воды как составляющая продовольственной безопасности и устойчивого развития |
стаття
|
Наукові праці ОНАХТ. – Одеса, 2012. т.2, № 42. – С. 425-429.
|
Стрікаленко Т.В. Берегова О.М. |
8 |
Современные проблемы бутилированых вод |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей IV Всеукраїнської наук.-практ. конференції молодих учених, аспірантів та студентів “Вода в харчовій промисловості”. – Одеса, 2013. – С. 93. |
Стрикаленко Т.В. Зайцева Л.С. Полуєва К. |
9 |
До питання оптимізації процесу одержання аерозолів водних розчинів у відцентрованному полі |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей IV Всеукраїнської наук.-практ. конференції молодих учених, аспірантів та студентів “Вода в харчовій промисловості” – Одеса, 2013. – С. 157. |
Довгань А. Руденко Ю.В. Шалигін О.В. Дуднік Ю.В. |
10 |
Проблема оптимизации режимов ионного обмена при водоподготовке в пищевой промышленности |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей IV Всеукр. наук.-практ. конференції молодих учених, аспірантів та студентів “Вода в харчовій промисловості”. – Одеса, 2013. – С. 158.
|
Довгань А. Руденко Ю.В. Коваль А.В. Брянская Л.В. Тіщенко В.М. Шалигін О.В. |
11 |
Апробация технологических режимов обработки поверхности на предприятиях пищевой промышленности |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей всеукр. наук.-практ. конференції “Вода в харчових продуктах і для харчових продуктів” – Харків, 2013. – С. 41-42. |
Нижник Т.Ю. Береговая О.М. Подолян Р.А. |
12 |
Вода, экология и продовольственная безопасность |
тези доповіді |
[Електронний ресурс // Матеріали наук.-практ. конференції “Вода і довкілля” в рамках IX Міжнародного водного форуму “AQUA UKRAINE-2013” – Київ, 2013. – С. 90. – електрон. опт. диск (DVD-ROM). |
Тищенко В.Н. Береговая О.М. Журакивская М.В. |
13 |
Вендинг води та напоїв: технології та гігієнічний нагляд |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей V Всеукр. наук.-практ. конференції з міжнародною участю “Вода в харчовій промисловості”. – Одеса, 2014. – С. 9. |
Стрікаленко Т.В. |
14 |
Проблеми забруднення водних ресурсів та екологічний менеджмент харчових виробництв |
тези доповіді |
Матеріали міжн. наук.-практ. конференції “Економічні та управлінські аспекти розвитку підприємств харчової промисловості”. – Одеса, 2014. – С. 222-224. |
Тіщенко В.М. Берегова О.М. Шалигін О.В. |
15 |
Вода для жизни в стратегии управления здоровьем |
стаття
|
Наукові праці ОНАХТ. – Одеса, 2014. т.2, № 42. – С. 273-280. |
Стрікаленко Т.В. |
16 |
Термальные воды мира |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей VI Всеукр. наук.-практ. конференції молодих вчених, аспірантів і студентів “Вода в харчовій промисловості”. – Одеса, 2015. – С. 46-47. |
Овсюк М.А. |
17 |
Аналіз хімічних методів очищення стічних вод |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей VІI Всеукраїнської науково-практичної конф. молодих учених, аспірантів і студентів «Вода в харчовій промисловості». – Одеса. – 2016. – С. 177-179 |
Рырмак В.И. |
18 |
Экспериментальные исследования бутиллированных вод, газированных и сохранявшихся при разных температурах |
тези доповіді |
Збірник тез доповідей межд. науч-техн. конференции “Современные проблемы холодильной техники и технологии” – Одеса, 2011. – С. 162-163. |
Стрикаленко Т.В. Зайцева Л.С. Береговая О.М. |
19 |
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу “Фізична і колоїдна хімія”. Модуль 3. “Методи одержання дисперсних систем. Поверхневий натяг. Адсорбційні рівноваги” для студентів професійних напрямів підготовки 6.040106 та 6.051701 усіх технологічних спеціальностей денної форми навчання. |
методичні вказівки |
Одеса. ОНАХТ, 2011. – 31 с. |
О.О. Коваленко О.М. Берегова Р.А. Подолян |
20 |
Актуальність впровадження системного підходу при розробці проектів методичних документів з проблем управління якістю води на харчових підприємствах |
тези доповіді |
Матеріали 43 наук.-метод. конференції викладачів академії “Науково-методологічні основи запровадження системного підходу при підготовці фахівців для харчової та зернопереробної галузі ”. – Одеса, 2012., Ч. 2 – С. 15. |
Стрікаленко Т.В. Патік Т.П. |
21 |
Управління якістю води на підприємствах харчової галузі – проблема кваліфікованих технологів усіх харчових виробництв |
тези доповіді |
Матеріали 43 наук.-метод. конференції викладачів академії “ Науково-методологічні основи запровадження системного підходу при підготовці фахівців для харчової та зернопереробної галузі” – Одеса, 2012. – Ч. 2, С. 16. |
Стрікаленко Т.В.
|
22 |
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу “Фізична і колоїдна хімія”. Модуль 4. “Молекулярно-кінетичні, структурно-механічні властивості дисперсних систем. Агрегативна стійкість і коагуляція” для студентів професійних напрямів підготовки 6.040106 та 6.051701 усіх технологічних спеціальностей денної форми навчання. |
методичні вказівки |
Одеса. ОНАХТ, 2012. – 35 с. |
В.М. Тіщенко, О.М. Берегова О.В. Шалигін |
23 |
Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для студентів спеціальності 8.05170110 “Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв” всіх форм навчання. |
методичні вказівки |
Одеса. ОНАХТ, 2012. – 16 с. |
Стрікаленко Т.В. Коваленко О.О. Берегова О.М. Базелева Н.А.
|
24 |
Досвід та проблеми використання інноваційних технологій навчання у підготовці магістрів |
тези доповіді |
Електронний збірник тез 44 наук.-метод. конф. викладачів академії “Сучасні тенденції викладання у вищій школі: інформаційні та інноваційні технології навчання” – Одеса: ОНАХТ, 2013. – С 58.
|
Стрікаленко Т.В. Тіщенко В.М. Берегова О.М. |
25 |
До питання методології інтерактивних методів навчання у ВНЗ |
тези доповіді |
Електронний збірник тез 45 наук.-метод. конф. викладачів академії “Роль комплексного дипломного проектування у підвищенні якості підготовки фахівців” – Одеса, 2014. – С 57. |
Стрікаленко Т.В. Орлова М.Л. Береговая О.М. |
26 |
Наскрізна робоча програма практик для студентів напряму підготовки 6.051701 “Харчова технологія та інженерія” і професійного спрямування «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» денної форми навчання. |
методичні вказівки |
Одеса. ОНАХТ, 2015. – 45 с. |
Коваленко О.О. Стрікаленко Т.В. Берегова О.М.
|
27 |
SMART-технології як інноваційний засіб формування навчального процесу |
тези доповіді |
Електронний збірник тез 46 наук.-метод. конф. “Перспективи науково-методичного забезпечення навчального процесу в умовах запровадження нового закону України “Про вищу освіту” – Одеса, 2015. – С. 115-117. |
Стрікаленко Т.В. Скубій Н.В. |
28 |
Наскрізна робоча програма практик для магістрів напряму підготовки 6.051701 “Харчова технологія та інженерія” та спеціальності 8.05170110 «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» денної форми навчання. |
методичні вказівки |
Одеса. ОНАХТ, 2015. – 35 с. |
Коваленко О.О. Стрікаленко Т.В. Берегова О.М.
|
29 |
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу «Технології харчових виробництв: Технології води і водопідготовки харчових виробництв» для студентів професійного напряму підготовки 6.051701 усіх технологічних спеціальностей денної форми навчання. |
методичні вказівки |
Одеса. ОНАХТ, 2015. – 22 с. |
Берегова О.М. , Стрікаленко Т.В. Скубій Н.В. |
30 |
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу «Технологія питної води і водопідготовки для закладів готельного і ресторанного господарства» для магістрів професійного напряму підготовки 8.140101 «Готельно-ресторанна справа» денної форми. |
методичні вказівки |
Одеса. ОНАХТ, 2015. – 33 с. |
Берегова О.М. Стрікаленко Т.В. |
31 |
Методичні вказівки до виконання практичних робіт з курсу «Стандартизація, метрологія та сертифікація» для студентів за напрямом підготовки бакалаврів 6.051701 «Харчові технології та інженерія», професійного спрямування «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» денної форми навчання. |
методичні вказівки |
Одеса, ОНАХТ, 2015. – 31 с. |
|