Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

 Виставка «Аква-Терм – 2018», що відбулась у Києві  15-18 травня 2018 року на традиційному майданчику у Міжнародному виставковому центрі, в черговий раз продемонструвала безперечну першість серед інших профільних виставок в Україні у галузі енергоефективних водопостачання та опалення, вентиляції та кондиціювання.

Особливостями цього року стали насичена і затребувана експозиція та ділова програма. Свої експозиції представили 479 компаній з 21 країни світу. Зокрема, з Австрії, Бельгії, Білорусі, Болгарії, Великобританії, Італії, Китаю, Латвії, Литви, Польщі, США, Південної Кореї, Франції, Чехії тощо. Традиційно загальний стенд об'єднував виробників технологій з Німеччини. Найбільше вразила на виставці мінімальні кількість (тобто близько у половини експонентів) проспектів та прайс-листів  українською чи російською мовами. Проте на всіх стендах були чудові проспекти англійською і німецькою мовами. А запитання щодо проспектів українською/російською мовою, викликали подив і посмішку («Ви не знаєте англійської?»).

У рамках форуму пройшли фінальні змагання Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Монтажник санітарно-технічних систем і обладнання», переможці якого отримали дипломи  і запрошення на стажування в одній з лідируючих компаній галузі у Швейцарії

Трендом цьогорічної експозиції серед  тих, що демонстрували досягнення у галузі водопостачання, було висвітлення актуальних проблем та технологій будівництва та експлуатації басейнів і аквапарків. Цьому сприяло проведення напередодні виставки Асоціацією операторів із експлуатації басейнів низки вебінарів, на яких висвітлювали особливості та відмінності підготовлення та оброблення води у басейнах/аквапарках (спортивних, індивідуальних, загального користування та промислових) у США і в країнах Європи. Актуальність проблеми вибору технологій для українських фахівців обумовлена відсутністю в Україні будь-яких регламентів з цих питань, що важливо як для окремих користувачів, так і для басейнів, що використовуються на підприємствах, зокрема, харчової галузі.

          В діловій програмі виставки можна відзначити конференції ««Про підвищення кваліфікації кадрів та шляхи їх вирішення» і «Про житлово-комунальні послуги» і навчальний семінар «Водопідготовка, Лабораторний контроль. Вимоги до акредитації лабораторій», участь у якому на комерційній основі приймали фахівці водоканалів.

В цілому, виставка і конференції були цікавими і корисними з огляду на знайомство з передовими технологіями у галузі водопостачання промислових об'єктів, з новим  лабораторним обладнанням контролю якості води, а також актуальними питаннями управління якістю води у промисловості.

 Стрікаленко Т.В.,

д.мед.наук, професор кафедри біоінженерії і води ОНАХТ.