26 квітня 2018 року на кафедрі біоінженерії та води Одеської національної академії харчових технологій відбулася зустріч студентів і співробітників кафедри з представниками холдингу «Agrofusion».

Презентацію діяльності підприємства представили спеціаліст з навчання персоналу Катерина Писарєва та ведучий спеціаліст виробництва Олександр Тоценко.

Виступ спеціаліста з навчання персоналу К.Писарєвої перед студентською аудиторією

Першу компанію «Agrofusion» було засновано в 2005 році. Ним стало фермерське господарство «Інтегровані агросистеми» («Інагро») в Голопристанському районі Херсонської області.

Підприємства компанії холдингу «Agrofusion»  розташовані на півдні України – в Миколаївській і Херсонській областях. Це  традиційно «томатні» регіони.

Агрохолдинг сьогодні – це 10 відділень, 30000 га зрошуваних полів,  2 теплиці, 3 томатні заводи та команда із 1500 професіоналів.

«Південний завод», розташований в м. Гола Пристань Херсонської обл. потужністю 4000 т/добу

Масова переробка томатів на підприємствах холдингу «Agrofusion»

В «Agrofusion» впроваджені інноваційні харчові технології. Енергозберігаюче обладнання і сучасні очисні споруди дозволяють дбайливо ставитися до природних ресурсів.

Реалізація проекту «Раціональне сільське господарство», інтегровані системи управління якістю і безпекою разом із безперервним контролем технологічного процесу і високоякісною сировиною забезпечують високу якість томатної пасти «Інагро» і її відповідність стандартам Світової індустрії продуктів харчування.

 

Ведучий спеціаліст томатного виробництва.агрохолдингу О.Тоценко презентує студентам  органічні технології ТМ «Інагро»

Представники підприємства повідомили, що томатна паста торгової марки «Інагро» представлена у 36 країнах світу та продовжує розширювати географію своєї присутності. Сьогодні компанія є сертифікованим постачальником для таких компаній: HJ Heinz, Unilever, PepsiCo, Coca-Cola, Nestle, Mars Foods и др.

Саме на роботу в таку компанію запрошували випускників кафедри біоінженерії та води ОНАХТ. Робота на такому підприємстві буде цікавою для отримання першого досвіду роботи – це нові сучасні технології, нові підприємства із сучасним автоматичним обладнанням і можливість стажувань за кордоном.

Завідувач кафедри біоінженерії і води Коваленко О.О. та декан факультету технології вина та туристичного бізнесу Саркісян Г.О. обговорили можливість проведення практик для студентів всіх курсів на заводах «Інагро» та співробітництво у сфері підготовки майбутніх фахівців з технології консервування, технології питної води і біотехнологій.

Представникам підприємства студенти  і викладачі кафедри активно задавали запитання стосовно технологій виробництва на підприємстві, про соціально-побутові умови  праці, можливості кар’єрного зростання.

Під час зустрічі домовились групою студентів відвідати підприємство в період сезонного виробництва томатної пасти, а саме в серпні-вересні 2018 року  і укласти договори на проходження практики.

Студенти та викладачі кафедри біотехнології та води на зустрічі з представниками

Студентам було цікаво дізнатись про успішні та перспективні нові українські підприємства консервної галузі і впевнитись, що при бажанні влаштуватись за фахом це можна зробити в сучасній компанії, яка зацікавлена у випускниках Одеської національної академії харчових технологій.

 Доценко Н.В.,

 к.т.н., доцент кафедри біоінженерії і води ОНАХТ