ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ЛІДЕР З ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В ГОСТЯХ КАФЕДРИ БІОІНЖЕНЕРІЇ ТА ВОДИ В ОНАХТ
26 квітня 2018 року на кафедрі біоінженерії та води Одеської національної академії харчових технологій відбулася зустріч студентів і співробітників кафедри з представниками холдингу «Agrofusion».
Презентацію діяльності підприємства представили спеціаліст з навчання персоналу Катерина Писарєва та ведучий спеціаліст виробництва Олександр Тоценко.
Виступ спеціаліста з навчання персоналу К.Писарєвої перед студентською аудиторією
Першу компанію «Agrofusion» було засновано в 2005 році. Ним стало фермерське господарство «Інтегровані агросистеми» («Інагро») в Голопристанському районі Херсонської області.
Підприємства компанії холдингу «Agrofusion» розташовані на півдні України – в Миколаївській і Херсонській областях. Це традиційно «томатні» регіони.
Агрохолдинг сьогодні – це 10 відділень, 30000 га зрошуваних полів, 2 теплиці, 3 томатні заводи та команда із 1500 професіоналів.
«Південний завод», розташований в м. Гола Пристань Херсонської обл. потужністю 4000 т/добу
Масова переробка томатів на підприємствах холдингу «Agrofusion»
В «Agrofusion» впроваджені інноваційні харчові технології. Енергозберігаюче обладнання і сучасні очисні споруди дозволяють дбайливо ставитися до природних ресурсів.
Реалізація проекту «Раціональне сільське господарство», інтегровані системи управління якістю і безпекою разом із безперервним контролем технологічного процесу і високоякісною сировиною забезпечують високу якість томатної пасти «Інагро» і її відповідність стандартам Світової індустрії продуктів харчування.
Ведучий спеціаліст томатного виробництва.агрохолдингу О.Тоценко презентує студентам органічні технології ТМ «Інагро»
Представники підприємства повідомили, що томатна паста торгової марки «Інагро» представлена у 36 країнах світу та продовжує розширювати географію своєї присутності. Сьогодні компанія є сертифікованим постачальником для таких компаній: HJ Heinz, Unilever, PepsiCo, Coca-Cola, Nestle, Mars Foods и др.
Саме на роботу в таку компанію запрошували випускників кафедри біоінженерії та води ОНАХТ. Робота на такому підприємстві буде цікавою для отримання першого досвіду роботи – це нові сучасні технології, нові підприємства із сучасним автоматичним обладнанням і можливість стажувань за кордоном.
Завідувач кафедри біоінженерії і води Коваленко О.О. та декан факультету технології вина та туристичного бізнесу Саркісян Г.О. обговорили можливість проведення практик для студентів всіх курсів на заводах «Інагро» та співробітництво у сфері підготовки майбутніх фахівців з технології консервування, технології питної води і біотехнологій.
Представникам підприємства студенти і викладачі кафедри активно задавали запитання стосовно технологій виробництва на підприємстві, про соціально-побутові умови праці, можливості кар’єрного зростання.
Під час зустрічі домовились групою студентів відвідати підприємство в період сезонного виробництва томатної пасти, а саме в серпні-вересні 2018 року і укласти договори на проходження практики.
Студенти та викладачі кафедри біотехнології та води на зустрічі з представниками
Студентам було цікаво дізнатись про успішні та перспективні нові українські підприємства консервної галузі і впевнитись, що при бажанні влаштуватись за фахом це можна зробити в сучасній компанії, яка зацікавлена у випускниках Одеської національної академії харчових технологій.
Доценко Н.В.,
к.т.н., доцент кафедри біоінженерії і води ОНАХТ