Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Скачать сборник тезисов 2015

9 квітня 2015 року в Одеській національній академії харчових  технологій була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція «Вода в харчовій промисловості». Зі вступним словом на конференції виступив проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків ОНАХТ, д-р.техн.наук, професор Капрельянц Л.В.

Також учасників конференції привітала директор ТДВ «Одеський завод мінеральної води «Куяльник» Зайцева Л.С. 

Урочистим моментом конференції було нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу для школярів «Вода – основа життя». Дипломи за I –III місця, а також цінні подарунки отримали школярі, роботи яких були визначені найкращими в номінаціях  «Кращий вірш про воду», «Краща фотографія про воду», «Кращий малюнок про воду»,»Краща розповідь про воду». Подяки також отримали наставники конкурсантів.

Присутні на вручені нагород переможці, зокрема Курило Євангеліна (учениця Молодіжненської ЗОШ I-III ступенів  Овідіопольського району Одеської області) та Бучинська Валерія (учениця Нерубайської НВК «школи-гімназії» Біляївського району Одеської області) прочитали свої вірші, присвячені воді, а Люлька Олена Сабірівна, вчитель Нерубайської НВК «школи-гімназії» виступила з промовою, в якій підкреслила важливість для виховання підростаючого покоління участі в тематичних конкурсах, зокрема такому, який організований і проведений кафедрою технології питної води в Одеській національній академії харчових технологій.

Нажаль не всі переможці змогли бути присутніми на врученні дипломів і призів в ОНАХТ.  Тим переможцям, хто не був на урочистому заході, а також всі активним учасникам конкурсу та їх наставникам нагороди надійдуть поштою. Після урочистого заходу розпочалося пленарне засідання конференції. Увазі учасників було представлено 22 усні доповіді аспірантів, магістрів і студентів.

В доповідях були розглянуті питання, пов’язані з технологіями виробництва і контролю якості фасованої води (магістри Герліані Н.З. і Копйова О.С., студ. Куцолабська М.В.), режимами знезаражування води, а також дезінфекції тари і обладнання на підприємствах харчової галузі (асп. Скубій Н.В.),  розробкою і удосконаленням технологій водопідготовки для підприємств з виробництва харчового льоду (магістр Кочур Є.В.), молочних продуктів, кави та кавових напоїв (студ. Манова Ю.О., студ. Скубій М.В.), води для птахофабрик (студ. Кудряшова Ю.Є.), технологій, реагентів і обладнання для очищення природних і стічних вод (асп. Дудник Ю.В., студ. Шевченко Н.П., студ. Скліфос Г.В., студ.Бондар Л.Л. і Возняк Н.В., студ. Радіо М. і Євтуховська Г., студ. Малицька Т.Ю.). Цікавими були доповіді, присвячені питанням екології водних джерел України (студ. Хамталла Ф.М.), водозабезпечення столиць Європи (студ. Гончар А.,Толкачова К.), якості води в різних країнах світу (студ. Максименко А.А.), ролі води в проявах тероризму (студ. Скубій М.В.), святам, традиціям і обрядам, пов’язаним з водою (студ. Овсюк М.А., Барікян К.С., Сандрост).

Взагалі в оргкомітет конференції надійшло 70 тез доповідей від молодих учених, аспірантів і студентів з вищих навчальних закладів та науково-дослідних інститутів України: Одеської національної академії харчових технологій,  м. Одеса; ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України», м. Одеса; ДП УкрНДІ медицини транспорту МОЗ України,м. Одеса; ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування, м. Одеса; Херсонського національного технічнічного університету, м. Херсон; Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна, м. Дніпропетровськ; Житомирського державного університету ім. І. Франка, м. Житомир; Харківського державного університету харчування і торгівлі, м. Харків; Національного університету «Львівська політехніка», м. Львів; Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України, м. Київ; Національного технічного університету  України «Київський політехнічний інститут», м. Київ; Національного університету харчових технологій, м. Київ; Інституту продовольчих ресурсів НААН  України, м. Київ; Національного університету водного господарства та природокористування, м. Рівне. Також тези доповідей надійшли від учнів шкіл м. Львова і м. Макіївка.

За матеріалами, надісланими в оргкомітет конференції, підготовлено елекронний збірник тез доповідей, з яким можна ознайомитися на сайті кафедри в розділі "Конференція "Вода в харчовій промисловості".

В рамках конференції також був проведений Круглий стіл на тему «Альтернативні джерела отримання питної води». На Круглому столі було представлено доповіді, присвячені розробці технології покращення якості води, отриманої із повітря (аспірант Кормош К.Ю.) та удосконаленню технології попередньої обробки морської води перед опрісненням  (магістр Новосельцева В.В.).

Всі доповіді, які прозвучали на конференції, були змістовними, добре підготовленими, містили результати аналітичних та експериментальних досліджень, якісно оформлені та професійно представлені. За кожною з доповідей між учасниками конференції та доповідачами відбувалася дискусія. Обговорення доповідей відбувалося і під час перерви на пленарному засіданні.

Конференція завершилася підведенням підсумків і визначенням кращих доповідей конференції. 

Зав.кафедри технології питної води,

д.т.н., с.н.с.  О.О. Коваленко